Salı, Ekim 28, 2008

KAZDAĞLARI-ERGUVANLI EV


Uzun bir kararsızlıktan sonra şeker
bayramında kazdağındaydık. Sanırım
kazdağına gitmekten hiç bıkmayacağım .Bayram nedeniyle fiyatlar çok yüksekti. Biz erguvanlı evde kaldık. Odaların konforu fiyatla doğru orantılı olmasa bile aldığımız hizmetten ve yediğimiz yemeklerden çok memnun kaldık. Hava tatil boyunca çok güzeldi. Geldiğimiz gün arkadaşlar ile küçükkuyuda buluştuk. Geçen sene gidip memnun kaldığımız balıkçıda yemeklerimizi yedik ve gene deniz kenarında kahvelerimizi içtik.






Erguvanlı ev Yeşilyurt köyünde. Çok güzel bir bahçesi bulunuyor.


























































































Köy içinde yer alan  yaratıcı bir kapı....Yaşayan kişilerin ince zevkini gösteriyor. Buse ve Irmak'da çok tatlı görünüyorlar.





















Bizi meraklı gözlerle izleyen bir köy sakini :)















Köyden keçi peyniri, zeytinyağı,zeytin, salça , tarhana kısacası herşeyi alabilirsiniz. Hava o kadar temiz ki sadece yanan kütüklerin kokusu geliyor burnumuza. Buraları bırakıp istanbul'a dönmek hiç akıl işi değil ama...




























Yeşilyurt köyüne çok yakın olan Adatepe köyünü ziyaret ediyoruz.

















Köye girmeden önce solda Zeus altarı yer alıyor. Geçen sene çok ıssız olduğu için tepeye çıkamamıştık. Tepeden edremit körfezinin görünümü çok güzel. Başka görülmesi gereken birşey yok. Arkeologlar bu tepede eski zamanlarda mitolojik tanrı zeus için adakların yapıldığını düşünmüşler.Ancak kesin bir kanıt bulunmuyor...........



































Adatepe köyü taşevleriyle yeşilyurt köyüne benzemesine karşın onun kadar gelişmemiş.Fotoğraf makineme takılan pozlar aşağıda

























































































































Ertesi günü Assos-Behramkale tarafına gitmeye karar verdik. Yol 20 KM ve çok zevkli bir yolculuk.. Assos'a en son 2004 yılında gitmiştik. Neyseki çok değişmemiş.Önce Behramkale'de gezdik.













































Daha sonra assos'a gittik.




















Nazlıhan otel, geçen geldiğimizde kaldığımız çok sevimli bir otel.

















Nazlıhan otelin bahçesi....

































Deniz kenarındaki kahve ve taş masası



































Romance.....















Kızların gözünden anne babaları






















Güzel bir tatilin sonu..........Aslı'cım kurban bayramında nereye gidiyoruz?:)

































Pazar, Ekim 05, 2008

Edirne Gezisi-Hüzünlü Meriç

Edirne gezimize yazdan beri gitmeyi çok istememize karşın birtürlü zaman bulamamıştık. Erken gelen baharı görünce kendimizi yollara attık. İstanbuldan 2,5 saat uzakta olan Edirne'de gerçektende çok güzel zaman geçirdik .

Edirne de ilk durağımız Ali Paşa çarşısıydı. Çarşının içinden geçince badem ezmesi alabileceğimiz bir dükkan gördük. Edirne'nin badem ezmelerini daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama gerçektende çok lezzetliler ve istanbul'da satılan fiyatın çok altında satılıyorlar.
Satın alınacak 2-3 dükkan bulunuyor.Biz Ezmecioğlu'ndan aldık. Ancak daha sonra keçecizade'de tadına baktığımız badem ezmeleri  bence daha lezzetliydi. Keçicizade'nin  merkez satış dükkanını  Ali paşa çarşısına giriş yaptığınız hükümet caddesi üzerinde görebilirsiniz.