Pazar, Haziran 15, 2014

BRUGGE



Amsterdam'da 2 gün gezdikten sonra 3. gün çok merak ettiğimiz romantik Brugge şehrini görmek için yola çıktık. Otoban son derece rahattı yolculuk için.

Brugge küçük ancak bir o kadar da sevimli ve romantik bir şehir. Otelimiz Hotel Acedemia tarihi bir bölgede ve Minnewater' a ( Minne dutch dilinde aşk anlamına geliyor. Aşk gölü) 100 metre uzaklıktaydı. Odalarının geniş olması nedeniyle biz çocuklarla çok rahat ettik. Ancak 4 yıldızlı olmasına karşın iç dekarasyonun eskiliği nedeniyle benden 3 yıldız aldı.

Brugge küçük kanallarıyla Amsterdam'ı hatırlatıyor olsa da çikolata ve dantelleriyle gerçek bir Belçika kenti. Öncelikle şehirde arabayla gezmenize gerek olmuyor. Brugge her yere yürüyerek gidilecek kadar küçük bir şehir.

Otele bavullarımızı bırakarak şehri keşvetmek için yola çıkıyoruz. Yürüyüşümüze otel bölgesinden yani Minnewater'dan başladık. Minnewater fotoğraf çekmek isteyenler için müthiş manzaralar veren son derece romantik bir göl.




Pazar, Haziran 01, 2014

Lozan



5 yıl önceki İsviçre gezimde çok sıkıcı bir şehir diyerek haksızlık ettiğim Lozan'da bu gezimizde 2 gece geçirdik. Öncelikle Lozan'a ulaşmak için Cenevre havaalanına ulaştık. (Küçük bir havaalanı olduğu için daha önce yurtdışına çıkmamış bir kişi bile kolaylıkla levhaları takip ederek yolunu kolaylıkla bulabilir.)