Cuma, Eylül 15, 2006

ŞİLE-ŞİLE RESORT OTEL



Hafta sonu değişiklik olsun düşüncesiyle şile'ye gitmeye karar verdik. İnternet'den araştırdığım kadarıyla orda kalınacak en iyi otel şile resort gözüküyordu. Rezervasyon yaptırdık ve cumartesi sabahı yola çıktık. Irmak'la uzun yolun sıkıntı olacağı düşüncesiyle biraz endişeliydim ancak kızım yol boyu çok usluydu. Yol sandığımdan çok daha kısa sürdü. 1 saatte şiledeydik. Şileye yaklaşırken yol boyu sıralanan gözlemecilerden birtanesini girip kahvaltımızı yaptık Ispanaklı gözleme çok güzeldi........

Otel 1 gece YP iki kişi 200 YTL . Verilen hizmet ve tesisin bakımsızlığı düşünüldüğünde ödediğimiz bedelin yüksek olduğunu düşünüyoruz.İnternet sitesinde odalarda klima olduğu belirtilmesine karşın sürpriz, odada klima yok. Normalde ılık olan şile ise o gün cayır cayır yanıyor. Resepsiyonu arıyoruz. Odada klima yok. Cevap siz klimalı oda istemedinizki???? Düşünsenize yaz günü klima olduğu belirtilen bir tesis için klimalı oda istemek aklınıza gelirmiydi? Çocuk olduğunu odayı değiştirmelerini rica ediyoruz. Ancak resepsiyondaki kızın yardım etmeye niyeti yok üstelik çok kaba, o ana kadar sakin olan eşim sinirlenmeye başlıyor .

Sizi şikayet ederim, internette yazarım diyor ama kız duyarsızlığına devam ediyor. Gayet sakin siz bilirsiniz diyor ve telefonu kapatıyor. Paramızı peşin ödediğimiz için yapacak birşey yok. Keyfimizi kaçırmayalım zaten çokta sıcak değil filan diyip birbirimizi sakinleştiriyoruz. mayolarımızı giyip internette belirtilen otelin özel plajına iniyoruz !!!!!!!!!!

Ne yazıkki özel plaj'da palavra.. Şilenin halk plajlarının birinde olan tesisin özel olduğunu gösteren tek şey şezlonglar. Ancak dışarıdan pek çok kişi tarafından işgal edilmiş olan şezlonglara otel yönetiminin pek müdahale ettiği söylenemez......Neyse biz yer bulmakta zorluk çekmedik, soğuk birşeyler içmek için bara gidiyoruz.

Soğuk kola sadece diet var, meyva suyu kalmadı tamam soda o zaman yok.....İnanılır gibi değil .....Ortalamanın üstü bir paraya su ve diet kola içiyoruz çünkü gerçektende çok sıcak birgün. Şansımıza deniz ogün çok güzeldi. Dalgalıydı ama korkutucu değildi. Dalgalarla hepimiz çok eğlendik. Öğlen yemeğinden sonra kızımın uykusu geldiği için odamıza çıktık. Öğleden sonra şile'nin içine indik. Deniz kenarında ismini bilmediğim ama benim çocukluğumdan beri çınar altı dediğim çay bahçesine gittik. Çaylar mis gibiydi. Biraz şienin içinde gezindik ama arabayla keşvedecek birşey bulamadık. Deniz fenerine çıkmayı ise birdahaki gelişimize bırakdık. Şile deniz fenerinin dünyanın 2. büyük deniz feneri olduğunu biliyormuydunuz ???????

Akşam yemeği ilginçtir ama güzeldi. Gerçi restoranın kliması çalışmadığı için herkes canlı müzik eşliğinde sıcaktan pişti ama. tatlılara geçmeden dışarıyı çıkmayı akıl edip bu problemide çözmüş olduk......

Sabah kahvaltısıda gayet başarılıydı. Gerçi börek kek filan yoktu ama klasik kahvaltıya uygun herşey vardı. Karnımız doyunca otel hakkındaki olumsuz düşüncelerimizde biraz yumuşamamı oldu ne? Aslında tesis konum olarak çok güzel ancak kötü yöneticilik anlayışı ve müşteriye değer verilmemesi insanı teredütte düşürüyor.....Bu arada otelin küçük bir havuzu var. Bana pek temiz görünmedi zaten çok küçük yani havuz meraklıları için bu oteli hiç tavsiye etmem. Kahvaltıdan sonra denize girip yola çıkmaya karar veriyoruz. Malum pazar günleri dönüş işkence oluyor. Bu arada plaj inanılmaz doldu. Pazar günü şileye hayatta gelinmez. Gözlerime inanamıyorum birisi bebek beşiği getirmiş daha neler demeyin gerçek !!!! Dönüşte canım acayip waffle çekti. Erenköyde yeni açılan waffle house'da süper tatlıları da götürdükten sonra evimizin yolunu tutabiliriz. Kızım çok eğlendi denize bayılıyor. Sanırım bu gece erken uyur !!!!

12 yorum:

carzy dedi ki...

Sayın pınar hanım,
biz de arkadaşımla dediğiniz otele gittik ama sizin dediğinizin tam tersine herşey çok güzeldi ve çok ilgilendiler bir personelden dolayı bütün personelleride öyle zan altında bırakmak çok yanlış heryerde böyle ufak şeyler olabilir bence tekrar şansınızı deneyin gerçekten çok güzel bir yer

SEDEF-KEREM KARA dedi ki...

Ramazan bayramı tatili için Şile Resort Otele gittik kelimenin tam anlamıyla berbat biyer oda rutubetten kötü kokuyor çok pis,bina eski, pencerelerin kenarlarındaki boşluktan sesler geliyor gece uyuyamadık,yemekler çok ekşiydi yağlarından sanırım midemiz bozuldu.Otelde bikaç deneyimli personel dışındaki bütün çalışanlar stajyerdi,uygulama oteli gibi hissediyorsunuz.Odanın temizlenmesini istedik,havlular ıslak ve pisti şaşırdık bi önceki gün kullandığımız havluları tekrar katlayıp koymuşlar banyo ve lavabo zaten hiç temizlenmemiş çok rahatsız olduk tatilimizi yarıda kesip oteli terkettik.Otelden ayrılırken resepsiyondaki görevli bayana şikayetlerimizi söyledik bu sebeple tatilimizi yarıda kestiğimizi belirttik,verdiği cevap SİZ BİLİRSİNİZ oldu.Sakın burada paranızı boşuna harcamayın...
(KEREM-SEDEF KARA)

Kaçak Gelin dedi ki...

Merhaba
22 eylül çarşamba akşamı şile resort otele gittim.Havalar soğuktu otelinde kapalı havuz ve jakuzisi olduğu belirltilmişti. Bizde bundan faydalanırız düşüncesi ile ve internette verilen bilgiler ışığında bu otelde yer ayırttık..İlk gittiğimizde olay başladı.Resepsiyonda ki erkek görevli gayet ilgisiz ve kabaydı..Sonra hasan isminde bir görevli ki otelde ki tek ilgili ve müşteri odaklı çalışan kişi oydu bizi odamıza çıkardı.Odamıza yerleşmeye çalışırken odada bulunan dolabın kapağı çıktı nerdeyse üstüme düşüyordu.Resepsiyonu aradık ama gelen olmadı.Bu arada odada garip bir ses vardı önce klima sandık ama sonra klimadan değilde odanın balkon kapısının krık olduğu için ordan geldiği anlaşıldı.İkinci kez resepsiyonu aradık ve ancak geldiler..Sonra odamızın değişmesini istedik...Odayı değştirdik.Görünürde bişey yoktu Ancak odanın tuvaleti birkere bile kullanılsa ağar bir şekilde kokuyordu. Hemen yemeğe indik açık büfe yemekti ama yemeklerde çeşit olmadığı gibi taze değillerdi..
Otelin kahvaltı ve yemekleri hiç iyi değil.Sezon sonu olabilir ama sezon sonu diye bir iki günlük amerikan salatasını oraya koymaları gerekmez..Dediğimn gibi bu oteli seçmemizin sebeplerinden biride kapalı havuzuydu.Kahvaltıdan sonra otelin kapalı havuzuna gidelim dedik..Gitmeden önce defalarca telefonda arayıp havuz ve jakuziden yaralanabilecekmiyiz diye sormamıza rağmen gittiğimizde havuzu zor bulduk.Elemanalra soruyoruz kimi birinci kat diyo kimi sağa dön diyor doğru dürüst yol gösteren olmadı arkadaşım en sonunda respsiyona çıktı bir zahmet peşimize birini kattılar havuzun ışığı yakıldı..Zaten daha giderken ağar bir rutubet ve klor kokusu burnumuzun direğini kırdı.Tahmin edileceği üzere gittiğimizde gördükki havuz pis jakuzi çalışmıyor.Havuzda saçlar dolaşıyor.Havuza giremedik.Otel çalışanlarının ilgisizliğini bildiğimiz için zahmet edip havuzu temizleyin demedik.Sezon sonunda kullanmıyorlarsa bunu açıkça belirtmeleri gerekiyordu.İnsanları çekmek için evet kullanabilirsiniz dememeleri gerekir.Akşam yemeğinde otelin sahibi mi müdürü mü olduğunu anlayamadığımız biri bizim yanımızdaydı ona duyurucak şekilde durmu izah ettik ama oralı olmadı.Özetle otel hijyen değil,yemekler kötü,çalşanlar biri hariç ilgisiz ve kaba.GİDİLMEMESİ GEREKEN BİR OTEL.VERDİĞİNİZ PARAYA YAZIK.

Adsız dedi ki...

internetteki haline bakılırsa otel çok güzel gözüküyor, fiyatı fazla gelse de rezervasyon yaptırmaya karar vermiştim fakat yorumlarınızı okuyunca kesinlikle vazgeçtim,bu kadar kişi benzer şeyleri söylüyorsa bir şey var demektir =) aydınlattığınız için çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

Bugün otelin plajından faydalanmak için eşim ve kızımla gittik,çalışanlar tam bir amatör,sağlam bir müdürleri yok herhalde ücretler çok yüksek 0,5L su 3 tl bir tabak makarna 15tl tost 10 tl cola 4tl sanki mahrumiyet bölgesi birde kahvaltı yapalım dedik kişi başı 25tl den tek güzelliği sınırsız çay olması(çayı çok sevdiğimden)gerisi boş,otel 3yıldızlıymış??

hizmet delisi dedi ki...

YAZILANLARI OKUYUNCA VAZ GEÇTİM. ANLAŞILAN BU OTEL KALİTELİ HİZMET YERİNE KALİTELİ KAZIK ATIYOR. DUY BUNLARI ŞİLE RESORT.

Adsız dedi ki...

Gidilebilecek en en kötü hotel.Hijyen sıfır.Havuzda böcek,ekmek ve en kötüsü balgam yüzüyor devirdayim çalışmıyor.Parayı peşin alıyorlar.Hotele giriş yaptık parayı aldılar. Havuza indik ve rezaletle karşılaştık.Ve çıkmak istediğimizde 1 saat için 100 tl ödemek zorunda kaldık.Resepsiyondaki bayan oldukça kaba.Lütfen kimse bu hotele gitmesin!!!

F.B dedi ki...

Şile'de tek otel Şile Resort Hotel;
Otele girdik bizi ilk belboyy karşıladı sonra receptiona gittik çok kalabalıktı yer bulmak neredeyse imkansız resepsiyonda biraz bekledik ve o sırada bir olaya şahit oldum ve çok şaşırdım. bir çift üç günlük rezervasyon yaptırmış ve üç gün kalmışlar. Daha Sonra çıkış saatleri gelmiş tatilini uzatmak istediğini söylediler. oteliniz çok güzel çok eğlendik harika bir yer yemekler harika personel çok ilgili bu tarz telkinlerde bulunarak tatillerini uzatmak istediler. Reception görevlisi çok teşekkür ederiz dedi ve uygun bir dille kusura bakmayın efendim tatiliniz üç günlük olduğu için o üç günün sonunda yeni rezervasyonlar alınmıştır o yüzden çıkış gününüzü uzatamıyoruz. Bu sözlerden sonra o kişi ya nasıl uzatamazsınız yer yok diyin gelmesin rezervasyonu iptal edin diye serzenişte bulundu. Reception görevlisi yine uygun dille efendim misafirimiz yolda ona göre pilan yapmışlar biz nasıl deriz yerimiz yok aynı şekilde size bu şekilde yapılsa siz naparsınız. Misafir Baktı uzatamayacaklar. Başladı işte otel çok kötü heryer dökülüyor yemekler berbat deniz pis personel çok kaba sizi internette rezil edeceğim diye bir sürü kavga etti reception görevlisi yine teşekkür ederiz efendim şikayetleriniz not alınmıştır ve gereği yapılacaktır dedi. şaşırdım çok sabırlı bir beyefendiymiş beş dakika önce harika uzatmak istiyoruz diyenler. Tatili uzatamayınca neler söylüyorlar. Receptiondaki arkadaşların işi çok zor. onların yerinde olmak istemem. ALLAH sabır versin.

Bence çok harika bir yerdi önümüzdeki yıl için rezervasyon yaptırdık bile receptiondaki Mustafa Bey'e ve tüm personele sonsuz teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Gercekten cok bakimsiz bir otel konumuguzel oldugundan
Mecburen gelip kaldigimiz bir otel. Sahil bakimsiz her yeri
oyle zaten. Sahil izmaritten gecilmiyo cop kovasi olarak kul
lanilan kovalar 3 gundur dokulmuyor. Ruslar otel disindan ucretsiz giriyor ve surekli ictikleri ve bagirak konustuklari icin hic huzur birakmiyorlar. Otel sahibi odalarda sigara icilmemesi icin kulluk koydurmuyor sanki cozum buymus gibi balkon var her odada herkes icmis ve su giderlerine atilmis izmaritler. Boyle bir hizmet anlayisi yok . Banyoya girince aglayasiniz geliyor dehset verici bu fiyatlara ancak degirmen otelde kalinir bence hem yeni hemde temiz ve gercekten hizmet veriliyor sile resortte bir daha asla kalmam

Ahmet ÇITAK dedi ki...

Otelden 5 saat önce geldim. Sezon dışı bir günde gittik ve 1 geceliğine 2 kişi 120 TL vererek yarım pansiyon kaldık. şile merkezden ticari taksiyle 7,50 TL'ye otele ulaştık ve odamıza yerleştik. Akşam yemeğini yemek için restorana indiğimizde yemek için pek fazla çeşit yoktu ancak otelde müşteri sayısının 10-15 civarında olması nedeniyle bunu normal karşıladık. yemekler çok kötü değildi ancak sıradışı güzellikte de değildi. yemek yerken garsonlardan biri su almadığımızı farketmiş olmalı bize bardakla su getirdi, masamıza yanan bir mum koydu, teşekkür ettik ve odamıza çekildik. çarşaf, yastık, yorgan bembeyaz ve temizdi ancak el havluları suyu çekmediğinden kullanışsızdı. banyo rezervuarı su alırken düdük öttürüyormuş gibi şiddetli ses çıkarıyordu, gece uyuyan bir bebeğiniz varsa rahatsız olabilir. banyoda saç kurutma makinesi yoktu ama resepsiyona 2 kere telefon edince bir görevli getirdi. klimanın çalışıp çalışmadığına bakmadık çünkü ekim ayında olduğumuz için hava zaten serindi. sabah uyandığımızda televizyon izlemek istedik ancak televizyona elektrik veren priz çalışmıyordu zaten kahvaltıdan sonra otelden ayrılacağımız için herhangi bir talepte bulunmadık. kahvaltı çeşitleri fazla değildi. beyaz peynir, kaşar peynir ve zeytin tek çeşitti. 4-5 çeşit reçel vardı. beyaz peynirlerini beğenmedim. taze ekmek ve 2 çeşit taze poğaçayı da eklemek isterim. içecek olarak süt, 2 çeşit meyve suyu ve çay vardı. pet şişede su almak istediğimde 0,5 Lt su için 3 TL istediler. kahvaltı sonrası plaja gittik koca plajda saysanız 20 kişi yoktu. ekim aayında olmamıza rağmen denize girdik, su gayet temiz, dalgasız ve berraktı. ilk başta suya girmek üşütüyor insanı ama hemen alıştık ve ısınınca çıkmak istemedik. kapalı havuzunu hiç görmedim nasıldır bilmiyorum ama açık havuzda ağaç yaprakları vardı, sezon sonu olduğundan temizlenmemiş olmasını gayet doğal karşıladık. Personeller fena değil. 3 yıldız bir otel ancak iyi yönetilse, nitelikli personeller çalışsa ve biraz etrafa çeki düzen verip daha da temiz olabilseler kesinlikle 4 yıldız bir otel olurlarmış. bu şartlarda 3 yıldız karardır. sadece 1 gece kaldığım için daha fazla tespitte bulunamadım. aslına bakacak olursanız bu paraya benim için oldukça uygun bir hafta sonu tatiliydi. sezonda otelin durumu nedir bilmiyorum ancak yinede tavsiye edebilirim.

Adsız dedi ki...

22.05.2012 tarihinde bu otelde 2 gece kaldım. Sezonun tam açılmamış olmasından dolayı ufak efek eksikler vardı ancak, otelin havuzu gayet temiz. Odalar gayet düzenli, tuvaleti, banyosu temizdi. Yemekleri gerçekten güzeldi.

Adsız dedi ki...

2013 Ramazan Bayramında plajı kullanmak amaçlı bu otele gitmeye karar verdik özel plaj düşünceyisle kişi başı 30 tl ödeyerek. Ama sonuç tam bir hüsran, özel plajdan eser yok yan taraftaki plajlardan herkes gelip geçiyor ve para ödemeden otelin plajından yararlanıyorlar ne bir denetim ne de bir ilgi berbat kelimenin tam anlamıyla. Tavsiye üzerine gittik yorumları okumadan keşke okusaydık dedik. Biz gittik pişmannnnnn olduk siz sakın gitmeyin. Plaj WC sinde sıvı sabun bile yok, pis ve berbat kokuyor sıvı sabun soruyorum plajdaki görevliye maalesef diyor.çocuklarla gidince günübirlik olunca idare edelim dedik. Sonra havuzun olduğu wc yi kullanalım dedik sonuçta temizdir diye düşündük hemen otelin yakınında olunca ama orası plajdan da berbat. Bir koku varki felaket ötesi içeri dahi giremeden geri çıktık. Otelin WC sini kullandık orasıda çok temiz değil ama idare ederdi mecburen. Yiyeceklerde berbat. Kısacası plaj için gidilecek bi otel değil .