Çarşamba, Mayıs 13, 2009

Safranbolu-Amasra-Kastamonu

Safranbolu güzel evleri, lokumu, gözlemesi, ev baklavası ile 5 yıl önce tanıştığım unesco tarafından koruma altına alınmış bir şehirdir dediğim anda anlamış olduğunuz gibi çok fazla yazmak istemiyorum. Detaylar daha önceki ziyaret yazımda var. Ama kısaca nasıl bir tatildi derseniz??????







Gül evi butik otelde kaldık. İlk girişte odalarımız ayrı konakta olduğu için biraz canımız sıkılsada ince bir zevki yansıtan konak ve bahçesi bizim siirimizi kısa zamanda geçirdi.




İlk gün otele yerleştikten sonra amasra'ya doğru yola çıktık. Popomuzda kurtmu var bilmiyorum ama gittiğimiz hiç bir yerde duramıyoruz.....




Amasra-SaFanbolu arası 1 saat 15 dakika. Hiç görmemiş birisi veya bizim gibi balık tutkunları için zevkli bir yolculuk olabilir ama genede İstanbul- Safranbolu yolculuğunun hemen üstüne yapılmasa daha iyi olabilirdi. Gez gez başım dönüyor valla :)

Geçen sefer olduğu gibi Canlı Balık'da resimde görünen muhteşem salatanın yanında megzit balığımızı ve üzerine ballı yoğurdumuzu yedikten sonra çarşısında gezindik tahtalara baktık ( çoğu çin işiydi :() ve yorgun kızlarımızı da alarak geri döndük.



Bu arada amasra öncesi kızların ısrarıyla açık arabalarla 45 dakikalık bir Safranbolu turu yaptık.






Rehberlerimiz turizm okulu öğrencileriydi. Turistik eylenceli öyküler anlatarak gezintimizi zevkli bir noktaya getirdiler.











Aşağıdaki resimde eski tabakhane bulunuyor. Tabakhanede deri tabaklaması için köpek kakası kullanılıyormuş ! Ancak sıcak olması gerektiği için acil getirilmeliymiş. Yani tabakhaneye b.. yetiştirmek deyiminin gerçek bir hikayesi varmış :)

 




Evet 1. günü bu şekilde bitirdikten sonra 2. gün yağmurlu bir sabahta konakta sultanlar gibi uyanıyoruz. Plan önce yörük köyünde gözleme yemek ve daha önce hiç görmediğimiz Kastamonu'na gitmek.

Yörük köyünde yağmur nedeniyle gezemedik hatta üşüdük ,soba yanında gözlemelerimizi baklavamızı yedikten sonra çay içerek keyifli keyifli muhabbet ettik. Rejimi ve glisemik indeksi unuttuk gitti :)


Kastamonu beni hayal kırıklığına uğrattı. Belki yol uzun geldi belkide yağmur olduğu için istediğimiz gibi gezemedik bilmiyorum. Nedense sevmedim....Şehri gezdik saat kulesine çıktık, klasik yemeklerinden yedik , çekme helvası aldık ve safrabolu'ya geri döndük. Dönüşte çarşıda boncuk kafede bitki çaylarımızı içtik alışveriş yaptık....

Safranı sevdik :)



Güzel bir geziyi daha noktaladık.




1 yorum:

yesim dedi ki...

Güzel bir gezi olmuş Pınar'cım. Afiyetler olsun. Salata muhteşem görünüyor.