Cuma, Ağustos 07, 2009

Suada Quante

8. Evlilik yıldönümümüzü Suada- Quante'de kutladık. Kuruçeşme parkında valelere arabanızı teslim ettikten sonra her 2 dakikada bir adaya sefer yapan özel motorlara biniyorsunuz. Su ada gerçektende çok güzel bir klüp ve çarşamba günü olmasına karşın full doluydu.Sanırım İstanbulun gece hayatına hiç bir avrupa ülkesinde rastlanamaz




Gündüzleri havuz olarakta talep gören suada akşamleyin denizin ortasında boğazı hernoktadan gören manzarasıyla süper bir gece klübüne dönüşüyor. 2. katta yer alan Quantede etler Brezilya usulü, açık ateşte et pişirme yöntemi olan Churrascaria ile pişiriliyor. Brezilya mutfağının bir ritüeli olan özel dinlendirilmiş etlere, ete farklı bir tat kazandıran, Brezilya’dan getirtilen Okyanus tuzu özel bir lezzet katmış. Portekizce’de Ouante “sıcak” anlamına geliyormuş.
Quente’de içkiler ve tatlılar hariç, zeytinyağlılar, ara sıcaklar, ve sınırsız et servisine Fiks mönü ücreti uygulanıyor. Ancak içki fiyatları çok yüksek çıkışta fiks fiyatına eşit içki parasınıda ödemeyi göz önünde bulundurmak lazım. Yemeklere gelince başlangıç Brezilya’dan getirilen özel Cachaca, kristal şeker ve lime ile yapılan, Brezilya samba barlarının vazgeçilmez içkisi Caipirinha. Lezzeti limonatayı hatırlatan hafif bir içki... Daha sonra zeytinyağlılar ve peynir tabağı geliyor. Churrascaria” ziyafeti 5 çeşit zeytinyağlı bulunan tabaklarla başlıyor. Kızarmış muz, mantar gratine, baby patates gibi ara sıcaklardan sonra tabaklarınızın yanındaki plakanın kırmızı tarafını çevirdiğinizde et şenliği başlıyor. Et çeşitlerinde bonfile, kontrfile, pirzola gibi dana, kuzu ve tavuk etlerinin en değerli 12 yeri servis ediliyor. Kırmızı tarafı üstte olduğunda ise ‘et servisi istemiyorum’ anlamına geliyor. Ama servis için gelmeye devam ediyorlar :) Biz zeytinyağlılarla tıkandığımız için çok fazla et çeşidine bakamadık ama özkan'nın ve eniştemin bu mekanın tadını daha iyi çıkarabileceğini düşündük. Yorum yapmam gerekirse etler gerçektende çok lezzetliydi, zeytinyağlılar sıradan olmakla birlikte şık bir sunum içinde keyif veriyor. Ortam çok kalabalık romantik bir yemekten çok kalabalık arkadaş grubuyla rahatça gürültü yapmak için düşünülebilir. Gece kulübü havasında olduğu için çocuklarla gitmeye uygun değil. Yemek bitince gelen türk kahvesi nefis. Bu yazıyı okuyan arkadaşlarımda sıkı bir içici olmadığı için 100 YTL adam başı ortalama hesap ödersiniz diyebilirim. Ama yaz bitmeden mutlaka gidin diyede eklemeliyim. Alınan keyife karşılık ödenen bedel normaldir.

Hiç yorum yok: